Reiki Nedir?

Reiki Nedir?

Reiki son dönemlerin moda şifa yöntemlerinden biri olarak öne çıkmakta. Peki, reiki tam olarak nedir ve ne işe yarar?


Reiki son dönemlerin moda şifa yöntemlerinden biri olarak öne çıkmakta. Pek çok kişinin bu yönteme yönelmesi ile adı daha sık geçmeye ve duyulmaya başlanmış olan reiki, Japon kültürüne dayalı bir yöntem olarak biliniyor. Peki, reiki tam olarak nedir ve ne işe yarar?

İnsanların duygusal ve zihinsel bağları ile dengelenen yaşam enerjileri zaman zaman bozulabilmektedir. Yaşanan bu enerji dengesizliklerinin ve blokajların tıpta resmi bir açıklaması ve nedeni bulunmamaktadır. Bu nedenlere bağlı olarak reiki uygulanmakta ve enerji kanallarını bu şifalandırma yöntemi ile dengelemek hedeflenmektedir. 

Reiki şifa tekniğinin kökeni, Usui’ye dayanmaktadır. Usui nin geliştirmiş olduğu reiki, yaşam gücü dengeleme ve enerji akışını kontrol etme noktasında son derece etkilidir. Reikinin kaynağının Tibet’e dayandığı düşünülmektedir. 19. Yüzyılda Japon Budist Usui tarafından ortaya çıkartılmış olan reiki, bir şifa tekniği olarak sunulmuştur. 

Usui reiki adıyla uyguladığı şifa çalışmaları ve teknikleri ile günümüzdeki modern reiki nin temelini oluşturmuştur. Reiki, enerji odaklı bir çalışma sistemidir. Bu sistem içerisinde önemli olan kişilerin zihinsel ve duygusal dengelerini korumak ve yeniden dengeli bir hâle gelerek şifa bulmalarını sağlamaktır. 

Reiki kelimesinin anlamı da zaten prensibi açıklama ve anlamlandırma noktasında son derece etkili olmaktadır. Reiki kelimesi içerisinde yer alan Rei “her yerde varolan”, ki ise “ruhsal yaşam enerjisi” anlamını gelen kelimelerin birleşiminden oluşmaktadır. Bu kelimenin bütünü Batı’da “evrensel yaşam enerjisi” olarak açıklanmaktadır. 


Reiki Ne İşe Yarar?

Reiki, şifalanma ve kişinin zihinsel ve duygusal dengesini koruma amaçlı uygulanan bir tekniktir. Aslında bu şifa yöntemini bir nevi hayat felsefesi olarak da kabul edebiliriz. Reiki, kişinin kendi şifalanma sürecini yönetmesi ile birlikte yürütülmektedir. Manevi anlamda tamamlanma ve dengeyi koruma üzerine kurulu bu şifa yöntemi, meditasyon temasına benzemektedir. 

Reiki uygulayıcısı olabilmek için öncelikle üç aşamalı bir eğitimden de geçmek gerekir. Enerji aktarımı, enerjiye kanal olma ve enerji kullanımı şeklinde açıklanabilecek bu üç aşamada; kişi kendisi için en iyi olanı bulmayı ve içsel dengesini korumayı amaçlar. 

Reiki, kişinin içsel dengesini koruması ve eller aracılığıyla enerjiyi kullanıp yönlendirmesini temel alır. Bu şifa yönteminde inanç reikinin kendi bilinci olduğu şeklindedir. İnanışa göre reiki, nerede ve nasıl bir enerjiye ihtiyaç duyuluyorsa oraya yönelmektedir. Uygularken konsantrasyon ve inanç gerektirmediği düşünülen bu şifa yöntemi, hayat boyunca bir kez elde edilir ve bütün hayat boyunca da kullanılır. Reiki inanca bağlı değildir, siz inanmasanız da etkisini bir ömür göstermeye devam eder.

Pek çok bilim insanına göre reiki mantıksız ve saçma bulunsa da bazıları bu etkinliğin sağladığı faydanın gözle görünür olduğunu dile getirmektedir. Kişinin kendi kendine ve başkalarına fayda sağlayabileceğini düşündüğü bu şifalanma yöntemi, bilim dünyasında sık sık tartışma konusu olmaktadır. 


Reiki Nasıl Yapılır?

Reiki yapabilmek için öncelikle reiki enerjisini kabul etmek, teorik bilgileri öğrenmek ve el almak gerekir. Bu noktada enerji alınırken kişi ikinci aşamaya geçer ve bir kanal oluşturur. Aynı zamanda bu kanal sayesinde kişi reiki enerjisini kendisine almış olur. Daha sonrasında ise kişi reikiyi uygulayabilme yetisi kazanır. 

Reiki enerjisinin ellerden geçtiğine inanılmaktadır. Bu enerjinin akışını ellerin ısınması ve soğuması gibi durumlarla anlayabileceğimiz gibi, aynı zamanda ellerin karıncalanması ve uyuşması ile de algılayabilmekteyiz. 

Reiki uygulayıcıları tarafından yapılan yönlendirmeler ve genel felsefeye göre bakıldığında reikinin ömür boyu sürecek bir enerji akışı olduğu söylenmektedir. Var olan enerji, inanılsa da inanılmasa da akış ile kişinin hem kendisine hem de çevresine katkı sağlamaktadır. 


Enerji Akışı Gerçek Midir?

Bilim dünyasının ortak bir noktaya varamadığı noktalardan bir tanesi de enerji akışıdır. Pek çok mistik bilimde, örneğin; taşlarla terapi, meditasyon gibi, enerji akışının gerçek olduğuna inanılmaktadır. Daha bilimsel bakıldığında ise enerji akışına inanan kadar inanmayan bilimcilere de rastlanabilmektedir. Bir fizik kuralı olarak enerji akışı kabul ediliyor olsa da bu tür bir enerji akışı ile kişinin şifa bulabileceğine inanma durumu her bilimci için ortak bir düşünce şekli olmamaktadır. 

Enerji akışına inanan ve enerjisini daha da güçlendirmek isteyen kişilerin ise yapabileceği bazı şeyler vardır. Taşlarla terapi, meditasyon, reiki, manifest gibi pek çok yöntem ile enerji akışının sağlanabildiğine inanan pek çok kişiye rastlanmaktadır. 


Reiki Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?

Reiki, genel olarak enerji tıkanıklıklarına odaklı bir şekilde sürdürülen bir şifalanma yöntemidir. Bu nedenle de enerjinin tıkandığı noktalara ve genellikle çakralara iyi gelmektedir. Reiki ile iyileştirilebileceğine inanılan bazı rahatsızlıklar şu şekilde sıralanabilir:

  • • Nezle
  • • Grip
  • • Kabızlık
  • • Ülser
  • • Mide rahatsızlıkları
  • • Kalp rahatsızlıkları
  • • Baş ağrıları
  • • Vücut ve kemik ağrıları
  • • Kronik rahatsızlıklar 

Daha pek çok rahatsızlıkta da reiki kullanılabilse de daha ciddi rahatsızlıklarda üst düzey reiki kullanılması gerekmektedir. Günümüzde kanser tedavisinde dahi reikinin de ayrıca uygulandığı sıklıkla görülmektedir. Enerji akışının vücuttaki hastalıklı bölgelere iyi geleceğini düşünen reiki uygulayıcıları, sık sık bu yönteme başvurarak tedavileri uygularlar. 

Siz de reiki hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olmak için ilgili Reiki Eğitimi’mizi alabilirsiniz. Bu eğitim ile birlikte siz de etkili bir şekilde nasıl reiki yapabileceğinizi öğreneceksiniz! Üstelik hayatınız boyunca şifalanma ve şifalandırma imkanına da bu eğitim ile birlikte geçebilmiş olacaksınız. Siz de eğitimimizi alın ve bu fırsatları kaçırmayın!

Sosyal Medyada Paylaşın

0 Yorum

Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için oturum açmanız gerekmektedir.