ÖSYM Aday İşlemleri
ÖSYM, her yıl milyonlarca öğrencinin ve adayın girmiş olduğu veya gireceği sınavları düzenlemekle yükümlü bir sınav sistemi olarak biliniyor.
ÖSYM, her yıl milyonlarca öğrencinin ve adayın girmiş olduğu veya gireceği sınavları düzenlemekle yükümlü bir sınav sistemi olarak biliniyor. Sınav kaydı gerçekleştirmek isteyen adaylar ise öncelikle ÖSYM aday işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için ilk olarak ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapmak gerekiyor.
Adayların sisteme girdikten sonra kişisel bilgilerini girerek hesap girişi gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu noktada hesap girişi sonrasında ilgili sınava bağlı olarak izlenmesi gereken adımlarda çeşitlilik görülebiliyor. Aday işlemlerinde sınava giriş sağlayabilmek adına kişilerin öncelikli olarak girecekleri sınavın ücretini ödemeleri ve sınav kaydı açtırmaları gerekiyor.
İlk kez sisteme giren ve hesap oluşturmak isteyen kişilerin ise ilgili web sitesini ziyaret edip site içerisinde bulunan E-devlet ile kayıt ol butonuna tıklaması gerekiyor. Sonrasında e-devlet ile bağlantılı olarak bir hesap oluşturulması mümkün oluyor. Hesap oluşturulduktan sonra adayın kullanımına hazır oluyor. Kullanıma açık olan hesaplardan sınav başvurusunda bulunulabiliyor.
Sınavlarda elde edilebilecek en önemli avantaj hızlı olmaktır. Hem hızlı hem de hatasız bir şekilde soru analizi ve okuma işlemi gerçekleştirebilmek için sizler de Hızlı Okuma Kursu'muzdan faydalanabilirsiniz. Size özel hazırlanmış içeriği sayesinde sınava sayılı günler kala okuma hızınızı arttırarak başarı elde edebilirsiniz.
ÖSYM’nin Açılımı Nedir?
ÖSYM üzerinden işlem gerçekleştiren kişilerin akıllarına ilk olarak ÖSYM’nin açılımı nedir, sorusu geliyor. ÖSYM’nin açılımı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak biliniyor. Bu açıklamanın asıl nedeni Türkiye içerisinde farklı giriş sınavlarının ÖSYM tarafından uygulanıyor olması. Üniversiteye giriş sınavı da KPSS de ve daha farklı pek çok sınav da ÖSYM tarafından düzenlenmektedir.
ÖSYM özellikle her yıl düzenlemekte olduğu YKS ve KPSS ile sıkça kendinden bahsettiriyor. ALES, YDT gibi farklı sınavların planlamasını gerçekleştiren ve sıklıkla adaylar arasında konuşulan ÖSYM, bu yıl da gerçekleştirilmiş olan YKS sonrasında sık sık adından söz ettirdi. Her kesimden adayın girmiş olduğu sınavla ilgili olarak sonuçlar da merakla bekleniyor.
ÖSYM Hangi Sınavları Planlar?
ÖSYM’nin planlamış olduğu pek çok sınav bulunuyor. Bu sınavlar şu şekilde sıralanabilir:
- • YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı)
- • EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı)
- • YDUS (Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)
- • DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı)
- • DGS (Dikey Geçiş Sınavı)
- • YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı)
- • TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)
- • ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)
- • EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı)
- • KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)
- • YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)
ÖSYM Sınavlarına Nasıl Kayıt Olunur?
ÖSYM sınavlarına kayıt olabilmek için öncelikle ÖSYM ais sistemine giriş yapmak gerekir. Sisteme kolaylıkla giriş yapabilmek için ÖSYM mobil de kullanılabilir. İlk kez hesap oluşturacak kişilerin ise e devlet sistemlerinden giriş yapması gerekmektedir. Bu yöntemle hesabını oluşturan kişilerin sistem içerisinden kolaylıkla pek çok bilgiye erişmesi ve sınavla ilgili gerekli işlemlerini gerçekleştirmesi mümkündür.
ÖSYM sistemi üzerinden sınav giriş belgesi, sınav sonucu gibi bilgilere ve belgelere de kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir. Oldukça kolay bir kullanım sistemine sahip olan ÖSYM, genel müdürlüğü ziyaret etmeye gerek kalmadan, online bir şekilde işlemlerinin halledilebilir olmasıyla da dikkat çekmektedir.
KPSS Ne Zaman?
ÖSYM, YKS bitimi sonrasında sık sık ALES ve KPSS ne zaman, sorularına yanıt bulmak amacıyla ziyaret edilmeye başlandı. 31 Temmuz 2022 tarihinde ilk oturumu gerçekleştirilecek olan KPSS’nin Alan Bilgisi oturumları 06-07 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumunun (ÖABT) ise 14 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Sınav sürecinde adayların stres yaşadığı ve bu stresi yenebilmek üzerine uğraş verdiği de biliniyor. Sınav süreci bu kadar yaklaşmışken stres yönetimini sağlayamayan kişilere özel hazırlamış olduğumuz Stres Yönetimi Eğitimi’mizi sizler de alabilirsiniz. Üstelik eğitiminiz sonrasında sertifika talebinde bulunarak da alandaki yeterliliğinizi kanıtlayabilirsiniz.
Ayrıca stresinizi yenebilmek için ve sınava girmeden önceki sürecinizi verimli geçirebilmenizi sağlamak için önerebileceğimiz diğer eğitimlerimiz şu şekildedir:
0 Yorum
Yorum Yapın