İstanbul'daki Müzeler
İstanbul, tarihi zenginliğinin yanı sıra kültür ve sanat zenginliği ile de dikkat çeken bir şehir olarak bilinmektedir.
İstanbul, tarihi zenginliğinin yanı sıra kültür ve sanat zenginliği ile de dikkat çeken bir şehir olarak bilinmektedir. Şehir içerisinde buna bağlı olarak farklı alanlara ve dönemlere ait eserlerin sergilendiği müzelere rastlanmaktadır. Pek çok kişinin bu müzeleri gezmek amacıyla internette sıklıkla araştırma gerçekleştirdiği görülmektedir.
İstanbul’un zengin tarihi ve sahip olduğu müze kültürü sayesinde, gezginlerin ve sanatseverlerin gezebilecekleri farklı pek çok alana rastlamak mümkündür. Müzelere giriş kısmında ise öğrencilere ve öğretmenlere uygun olacak şekilde farklı indirimlere rastlanabilmektedir. Bunun yanı sıra Müze Kart uyumlu olan müzelere rastlamak da büyük avantaj sağlayabilmektedir. Bu müzelere giriş ücreti ödemeden kartınız aracılığıyla giriş yapabilmek oldukça büyük bir avantajdır.
Siz de ücretsiz olarak müze gezebilir ve dilediğiniz gibi sanat hakkında bilgi edinerek kültürel anlamda gelişiminizi ilerletebilirsiniz. Müzeleri gezerken döneme dair tespitlerde bulunabilmenize olanak tanıyacak eğitimlerimizden yararlanarak da kişisel çözüm ve gelişiminizi destekleyebilirsiniz. Özellikle balmumu heykeller üzerinde bunu çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Heykellerin ayaklarına bakarak dahi heykelin yansıtmak istedikleri hakkında fikir sahibi olabileceğinizi biliyor muydunuz?
Vermiş olduğumuz Beden Dili Eğitimi sayesinde sizler de kolaylıkla gerekli çözümlemeleri yaparak heykeller üzerinden insan incelemesi yapabilirsiniz. Heykeltıraşın ortaya çıkarmış olduğu eser üzerinden hangi duyguları ve düşünceleri aktarmak istemiş olduğuna dair çok daha net bir fikir edinebilmeniz de mümkündür.
İstanbul’daki Ücretsiz Müzeler
İstanbul’da bulunan ücretsiz müzeler sıklıkla araştırılmaktadır. Bu bağlamda öncelikli olarak ücretsiz olan ya da Müze Kart ile ücretsiz geçiş hakkın bulunan müzelerin en güncel listesine erişim sağlamak hedeflenmektedir. İstanbul içerisinde bulunan ücretsiz müzeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Sakıp Sabancı Müzesi (Emirgan)
“Görünenin Ötesinde” serisi ile dikkat çeken Sakıp Sabancı Müzesi, yenilenen ve güncel sergileri ile de sanatseverlerin dikkatini çekmektedir. Emirgan, Sakıp Sabancı Caddesi’nde yer alan bu müzeye gidebilmek için Avrupa Yakası’na geçmek gerekmektedir. Pek çok farklı noktada keyifli bir şekilde vakit geçirmeye olanak tanıyan Sakıp Sabancı Müzesi, içerisinde ünlü şahsiyetlere özel köşeleri ve güncel oluşuyla da yoğun ilgi görüyor.
- Türkiye İş Bankası Müzesi (Eminönü)
2007 yılında açılmış olan ve bu tarihten itibaren ziyaretçilerine hizmet veren müze içerisinde, İş Bankası’nın doğum tarihine kadar olan süreçteki bütün gelişimleri ve o dönemlere ait eşyaları incelemeniz mümkün olmaktadır. Eminönü’nde bulunan bu müze, muhakkak gezmeniz gereken ve Türkiye’nin iş Bankası hakkında detaylı bilgiye de ulaşabilmenizi sağlayan son derece kapsamlı bir müzedir.
- Pera Müzesi (Beyoğlu)
Devamlı sergilere ve aynı zamanda da koleksiyon sergilere yer veren bu müzenin giriş ücreti bulunmamaktadır. Cuma günleri bu müzeye girişin ücretsiz olduğu bilinmektedir. Bu sebeple cuma günleri “Uzun Cuma” olarak geçmektedir. Bu müze Beyoğlu'nun Tepebaşı kısmında bulunmaktadır.
Müzeye özel günler olarak sayılan dini bayramlarda ve 1 Ocak'ta giriş bulunmamaktadır. Müze, Salı ve cumartesi günleri 10:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazartesi hizmet vermeyen müze pazar günü ise 12:00 ile 18:00 saatleri arasında açıktır.
- Sait Faik Abasıyanık Müzesi (Burgazada)
Türk edebiyatı açısından önemi son derece büyük olan ünlü durum hikayesi yazarı Sait Faik Abasıyanık'ın müzeye çevrilen evi, ücretsiz olarak ziyarete açıktır. Kitaplarının telif haklarını ve aynı zamanda da mal varlığını Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlayan yazarın Burgazada’da bulunan bu evinin, o öldükten sonra müzeye çevrildiği görülmüştür. Bu müze içerisinde yazarın pek çok eserini kaleme aldığı bilinmektedir. Aynı zamanda onun evi olmasa sebebiyle müze içerisinde yazarın kıyafetlerine, notlarına, kullandığı eşyalara dair çok fazla detaya erişim sağlamak mümkündür.
- Atatürk Müzesi (Şişli)
1. Dünya Savaşı'nın sona ermesi sonrasında Mustafa Kemal Atatürk, Suriye cephesinden ayrılıp İstanbul'a gelmiştir. İstanbul'a geldiği müddette pek çok konum değişikliği gerçekleştiren Atatürk'ün son kaldığı konum olan bu ev, 1942 yılında müzeye çevrilmiştir. Bu ev içerisinde Atatürk'ün kişisel eşyaları, Kurtuluş Savaşı ile ilgili materyaller, birbirinden farklı ressamlara ait tablolar bulunmaktadır.
Tarihi anlamda oldukça büyük bir değeri olan ve muhakkak ziyaret edilmesi gereken müzeler arasında yer alan Atatürk Müzesi, pazar ve perşembe günleri haricinde saat 09.00 ve 16.00 arasında açık olmaktadır. Şişli'de bulunan müzenin çevresindeki beton binaların aksine oldukça eski durması da dikkati çeken bir diğer detaydır.
- Aşiyan Müzesi (Beşiktaş)
Türk edebiyatının ünlü şairi Tevfik Fikret'in yaşadığı ev olan bu ev 1945 yılından itibaren müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müzede Tevfik Fikret'e ve ailesine dair eşyaların yanı sıra Tanzimat Edebiyatı ve Serveti Fünun Dönemi’nin önemli sanatçılarına ait eşyalar da sergilenmektedir. Bebek Mahallesi içerisinde bulunan Aşiyan Müzesi pazartesi günleri haricinde 09.00 ve 16.00 saatleri içerisinde ziyarete açıktır.
- Uçurtma Müzesi (Üsküdar)
Mehmet Naci Akyüz tarafından 2005 yılında kurulan bu müze içerisinde, dünyanın farklı noktalarından toplanmış uçurtmalar bulunmaktadır. 6 kıtadan ve 33 ülkeden toplanan 2500’ün üzerindeki uçurtmanın sergilendiği bu müze, aynı zamanda içerisinde kitaplardan oluşan bir “Uçurtma Kütüphanesi” de bulunduruyor. Pazar günleri haricinde 09.30 ve 17.30 saatleri arasında ziyaretçi kabulü gerçekleştiriliyor.
- İstanbul Modern (Beyoğlu)
Farklı etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye'nin sanatsal yöndeki yaratıcılığını yansıtmayı hedef olarak belirlemiştir. Müze içerisinde uluslararası bir yönelime bağlı olarak modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği görülmektedir.
Fotoğraf, tasarım, mimari, yeni medya ve sinema alanlarındaki eserlerin sergilendiği bu müze içerisinde koleksiyonlara yer verilmektedir. Bu müzeye pazartesi günleri haricinde tüm hafta içi 10.00 ve 18.00 saatleri arasında giriş yapılabilmektedir. Pazar günleri ise 11.00-18 00 saatleri arasında müzeye ziyaretçi kabulü gerçekleştirilir.
- Heybeliada İsmet İnönü Evi Müzesi
Bilinen eski adıyla Mavromatakis Köşkü olan bu konak, İsmet İnönü'nün hastalık süreçlerinde alınmıştır. İlk olarak kiralanan, 10 yıl sonra ise satın alınan bu evin içerisindeki eşyalar İsmet İnönü'ye Atatürk tarafından hediye edilmiştir.
İstanbul’da Giriş Ücreti Bulunan Müzeler
İstanbul’da bulunan ücretli müzelerin fiyatları farlılık gösterebilmektedir. Bu noktaya b ağlı olarak da araştırma gerçekleştirilirken giriş ücreti bulunan müzelerin tek tek ele alınması ve giriş ücretleri hakkında kapsamlı bilgiye ulaşılması en doğrusu olacaktır. Belirlenmiş olan bilet ücretlerinde belirli şartlara bağlı olarak değişiklik görülebilmesi de bunun en temel nedenidir.
Değişiklikler görülebilmektedir. Örneğin öğrencilere bilet satış gerçekleştirilirken öğrenci indirime uygulanabilmektedir. Aynı durum engelliler ve belirli bir yaş aralığının üzerinde olan kişiler için de geçerli olabilmektedir. Bu sebeple de müzelerin giriş ücretleri araştırılırken bu koşullardan en az birini karşılayan kişilerin özellikle o fiyat aralığını araştırması gerekmektedir.
İstanbul'daki ücretli müzeler içerisinde farklı pek çok alandaki eserler ve tarihi kalıntılar yer almakta. Aynı zamanda müzeler içerisinde şahıslara ait olan eşyalar ve topluluklara dair hatıralar da bulunabilmektedir. Bunu bağlı olarak müzelerin yalnızca eser tanıtmaya yönelik olmadığı anlaşılmaktadır.
İstanbul içerisinde giriş ücreti alınacak pek çok müzeye rastlanır. Bu müzeler arasında en çok bilinen müzeler de bulunmaktadır:
- Ayasofya Müzesi (Fatih)
1.500 yıllık bir tarihi eser olan Ayasofya, İstanbul içerisinde en sık ziyaret edilen noktalardan birisi olarak görülüyor. Bu tarihi eser içerisinde paha biçilemeyecek derecede kıymetli olan Bizans Dönemi eserleri bulunuyor. Aynı zamanda bu eserler içerisine eklenmiş olan Osmanlı eserleri ve göze çarpıyor. Bu müzeye giriş noktasında giriş ücretinin 100TL olduğu görülüyor.
- Topkapı Sarayı (Fatih)
İstanbul için neredeyse bir simge halini almış olan Topkapı Sarayı İmparatoru tarihini gözlemlemek için oldukça ideal. Bu müzeye giriş ücreti de 100TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda Saray içerisindeki haram dairesinin gezilmek istenmesi halinde de ayrıca 70TL ödenmesi gerekmektedir.
- Yerebatan Sarnıcı (Fatih)
Eski devirlerde Sultanahmet'te bulunan ve İstanbul'un en kıymetli bölgesi olması sebebiyle buraya su sağlayan ana sarnıç Yerebatan Sarnıcı’ydı. Zamanında büyük bir önemi ve işlevi bulunan Yerebatan Sarnıcı, günümüzde bir müze halini alarak hem turistler tarafından hem de yerli gezginler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Müzeye giriş ücreti olarak 30TL talep ediliyor. Fakat bu ücret Türk ziyaretçiler için 15TL olarak yeniden güncelleniyor.
- İstanbul Arkeoloji Müzesi (Fatih)
Sayılı arkeolojik eser koleksiyonlarından bir tanesini oluşturan İstanbul Arkeoloji Müzesi, içerisindeki pek çok kıymetli eser ile birlikte öne çıkmaktadır. Aynı zamanda müzenin, Türkiye’nin ilk müzesi olan Mecma-ı Âsâr-ı Atika (Eski Eserler Koleksiyonu) temellerine dayanan bir oluşumu olması da dikkat çekmektedir.
Müze içerisinde lahitler, heykeller, tuğralar, mumyalar, sikkeler yer almaktadır. Bu müzeye giriş ücreti olarak ise 50TL ödenmesi gerekmektedir. 18 yaşından küçük olan ya da Müze Kartı bulunan kişilerin ise bu müzeye ücretsiz olarak girme hakkı bulunuyor.
- Büyük Saray Mozaikleri Müzesi (Fatih)
Saraya ait olan mozaiklerin büyük bir parçasını bulunduran müze İstanbul'da son derece az bilinen ve sık ziyaret edilmeyen bir müze olarak öne çıkıyor. Bu müze içerisinde büyük saraydan kalma olan mozaiklerin yer aldığı söyleniyor. Müzeye girebilmek için 30TL ücret ödenmesi gerekiyor. Müze kartı olan kişilerin ise herhangi bir ücret ödemeden kolaylıkla Müze Kart kullanımına başvurabildiği görülüyor.
- Dolmabahçe Sarayı (Beşiktaş)
Beşiktaş'ta bulunan ve Boğaziçi kıyısında yer alan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı dönemine ait bir saraydır. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti 90TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Harem dairesi içerisine girebilmek için Ekstra ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu müzeyi içerisinde Müze Kart geçerliliği haremlik kısmı haricinde bulunuyor.
- Yıldız Sarayı (Beşiktaş)
Sultan II. Abdülhamid Han tarafından inşa ettirilen bu saray, Yıldız Parkı'nın iç kısımlarında kalıyor. Bu sarayın İstanbul'un yoğun trafiğinden ve stresinden kurtulma gibi bir şansı doğuruyor olması da son derece avantajlı olarak görülüyor. III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış olan saray, günümüzde içerisindeki pek çok önemli eşya ile birlikte bir müzeye dönüştürüldüğü biliniyor.
Hangi Müzelerde Müze Kart Geçerlidir?
İstanbul içerisinde Müze Kart geçerliliği bulunan pek çok müze bulunmaktadır. İstanbul içerisinde ücretsiz olarak gezilebilecek pek çok müze bulunur. Bu müzeler arasında girişi ücretli olsa da bir kez Müze Kart edinmiş olan öğrencilerin ve bu kartı almış öğretmen, yetişkin ya da yaşlıların belirli giriş hakları dahilinde bu tarz müzelere giriş yapması mümkündür. Pek çok kişi tarafından edinilmiş olan Müze Kart, oldukça uygun bir fiyatla sahip olabileceğiniz ve Türkiye'nin her bölgesinde bulunan belli başlı müzelerde geçerli sayılan bir karttır.
Müze Kart ile geçiş sağlanan müzelere bir kez kartı edindikten sonra yıllık hakkınız kadar giriş yapmanız mümkün olmaktadır. Bu kartın geçtiği müzelerde kartı okutmanız hâlinde sarayların genellikle haremlik kısımları haricinde diğer müzelerin ve sarayların da her bölgesini gezme imkânı bulursunuz.
- Beylerbeyi Sarayı (Üsküdar)
Hemen hemen herkes tarafından merak edilen ve gezilmek istenen Beylerbeyi Sarayı, ziyaret saatleri dahilinde sarayın haremlik kısmı haricinde Müze Kart ile geçişe izin vermektedir. Bu sayede müzenin içerisinde gezilebilecek pek çok alanın kişilerin diledikleri şekillerde gezmesi mümkün olmaktadır. Müzenin giriş saatleri pazartesi haricinde 09.00-18.00 şeklinde olmaktadır.
- Fethiye Müzesi (Fatih)
Müze Kart ile girişin sağlanabildiği müzelerden bir tanesi olan Fethiye Müzesi, Fatih ilçesinde yer olmaktadır. Bu müzeye Müze Kart olunmaması durumunda ücretli olarak da girilebilmektedir. Müze Arkeoloji ve Etnografya olmak üzere iki farklı salondan oluşuyor.
Burada sergilenen eserlerin hemen hemen hepsi Fethiye ve çevresinden derleniyor. Müzeye giriş saatleri incelendiğinde bu müzeye sabah 09.00 ve 17.00 saatleri içerisinde girilebildiği görülüyor.
- Galata Mevlevihanesi Müzesi (Beyoğlu)
Hemen altında Arap Camii bulunan Galata Mevlevihanesi Müzesi, bilinen bir diğer adıyla Kulekapı Mevlevihanesi olarak da geçmektedir. Önceden Mevleviler tarafından dini manası bulunan bir hane olarak kullanılan bu yerin günümüzde bir müze olarak da faaliyet gösterdiği anlaşılmaktadır. Bu müze 09.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olmaktadır. Müze kartı bulunmayan kişilerin 14 TL gibi bir giriş ücreti ödemeleri de gerekmektedir.
- İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi (Fatih)
Gülhane parkı içerisinde hizmete girmiş bir müzedir. Müze içerisinde farklı bölümlerde maketler ve bu maketlere dair bilgilerin yer aldığı panolar bulunmaktadır. Her türlü alandaki modellemelerin yapılması ve bu konular hakkında bilgi verilmesi müzenin dikkat çeken yanadır. Müze, 09.00-19.00 saatleri arasında turistler ve gezginler için ziyarete açık olmaktadır. Bu saat aralığı içerisinde müze gezilebilmektedir.
- Rumeli Hisarı (Sarıyer)
Orta Çağ zamanından kalmış olan bu yapı günümüzde en çok dikkat çeken müzeler arasında yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul fethedilmeden önce gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla yaptırılan bu hisarın, günümüzde sık sık ziyaret edildiği görülüyor. Hisarın tam konumu Bebek ve Emirgan semtleri arasında yer alıyor.
- Galata Kulesi (Beyoğlu)
Cenevizliler tarafından yaptırılan bu kule, günümüzde sıklıkla ziyaret edilen bölgeler arasında yer alıyor. Pek çok turistin ve yerli gezginin Galata Kulesi'ni görmek için geldiği de biliniyor. Bu kulenin günümüzde müze olarak kullanılması sebebiyle içerisinde bulunan eşyaları ve tarihi yapıyı incelemek mümkün oluyor.
Açılış saati 10.00 olan müze, 17.00'da kapanıyor. Müzeyi genellikle turlar aracılığıyla gezmek mümkün oluyor. Bu gezi sayesinde de mekânın iç ve dış tasarımına dair detaylı inceleme de yapılabiliyor. Saat 10’dan akşam 17’ye kadar bu mekân içerisinde kalarak inceleme yapmak mümkün oluyor.
Bu müzeler haricinde yukarıda belirtilen Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi de Müze Kart aracılığı ile gezilebiliyor. Fakat bu müzeler içerisinde sarayların haremlik kısımlarını gezmek isteyen kişilerin yine belirli bir ücret ödemesi gerekliliği bulunuyor.
İstanbul’da Bulunan En Güncel Sergiler ve Müzeler Tam Liste
İstanbul içerisinde farklı pek çok müzeye ve sergiye rastlamak mümkün oluyor. Günümüze kadar gelmiş olan, elliye yakın ve belki de aşkın müzenin ve serginin bulunduğu İstanbul, bu sebeple turistlerin ve gezginlerin uğrak noktası oluyor. İstanbul içerisinde aktif olarak gezilebilecek olan tüm müzelerin ve sergiler şu şekilde sıralanabiliyor:
- Pera Müzesi
- Atlas Sinema Müzesi
- Resim Müzesi
- Galata Mevlevihanesi Müzesi
- İstanbul Arkeoloji Müzesi
- Yerebatan Sarnıcı
- Topkapı Sarayı
- Türkiye İş Bankası Müzesi
- Aya İrini
- Deniz Müzesi
- Türk ve İslam Eserleri Müzesi
- Rahmi M. Koç Müzesi
- İstanbul Oyuncak Müzesi
- İstanbul Modern Sanat Müzesi
- Kariye Camii
- Atatürk Müzesi
- Panorama 1453 Tarih Müzesi
- Masumiyet Müzesi
- Rumeli Hisarı
- Çinili Köşk
- Aşiyan Müzesi
- Orhan Kemal Müzesi
- Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi
- Beylerbeyi Sarayı
- İstanbul Demiryolu Müzesi
- Yıldız Sarayı Müzesi
- Saray Koleksiyonları Müzesi
- Kazım Karabekir Paşa Müzesi
- Sait Faik Abasıyanık Müzesi
- Sadberk Hanım Müzesi
- Rezan Has Müzesi
- Türvak Sinema, Tiyatro Müzesi
- Doğançay Müzesi
- Florya Atatürk Köşkü
- İstanbul Fotoğraf Müzesi
- Harbiye Askeri Müzesi
Bu müze ve sergiler içerisinde bazılarında Müze Kart geçerli iken bazıları özel şahıs sergisi veya müzesi olarak ücret talebinde bulunabilmektedir. Liste içerisinde tamamıyla ücretsiz olan müze ve sergilere rastlamak da mümkündür.
Kişiler merak ettikleri müzeleri araştırarak diledikleri şekillerde gezebilmektedir. Daha liste içerisinde yer almayan pek çok müze ve sergi bulunsa da en sık araştırılan ve öne çıkan müze ve sergiler bu şekilde olduğu için listeyi buna bağlı olarak sınırlandırmak mümkün olmaktadır. Bu müzeler kendi içlerinde çeşitlere ayrılmaktadır:
- Arkeoloji Müzesi.
- Genel Müzeler.
- Sanat Müzeleri.
- Tarih Müzeleri.
- Etnografya Müzeleri.
- Doğa Tarihi Müzeleri.
- Jeoloji Müzeleri.
- Coğrafya Müzeleri.
Müzeleri bu şekilde ayrıştırarak da kişiler dikkatini çeken noktaları inceleyerek buna bağlı olarak gitmek istedikleri müzeleri sınırlandırabilmektedir. İstanbul her çeşitteki müzeye sahiplik yapmaktadır. Bu nedenle gezginler ve turistler sıklıkla i̇stanbul daki müzeler aramasını gerçekleştirerek arama yapmaktadır.
Müzelerin En Yaygın Olduğu Yerler
İstanbul içerisinde müzelerin genel itibariyle Emirgan, Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar semtlerinde yer aldığı görülmektedir. İstanbul daki müzeler incelendiğinde pek çok kişinin bu noktaları ziyaret ederek kültürel bir derinleşme yaşadığı ve farklı dönemlere, milletlere ait bilgi sahibi olduğu görülmektedir.
Müzelerin genel itibariyle İstanbul’un Avrupa Bölgesinde yaygın olmasının sebebi ise eski dönem İstanbul’unda o bölgelerin genel yerleşim merkezi olarak seçilmesi ve sarayların, konakların da genellikle bu bölgeler içerisinde yer almasıdır. Buna bağlı olarak da müze kültürünün en yaygın olduğu bölgeler Avrupa’da Emirgan, Fatih, Beyoğlu bölgeleridir. Anadolu bölgesinde de elbette ki müzeler bulunmaktadır. Fakat aktif pek çok müzenin Avrupa Yakasında olduğu bilinmektedir.
Müzelere geçiş sağlanırken yolculuk sırasında uzun vakitler harcanabilmektedir. Bu vakitleri verimli olarak geçirmek isteyen kişiler ise ya kitap okuma ya da ders çalışma yoluna gitmektedir. Peki, yolculuklar sırasında eğitim alarak sertifika edinebilmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
Online bir bağlantınızın olması ve aktif bir hesaba sahip olmanız durumunda tarafımızca verilmekte olan eğitimleri satın alarak sertifika edinmeniz mümkün olmaktadır. Bu sayede hem eğlenip kültürlenirken hem de bilgi sahibi olmak ve sertifika alarak kişisel yatırım yapmak mümkün olmaktadır.
Tarafımızca pek çok konuda eğitim verilmektedir. Gezmiş olduğunu müzelerdeki eserlerin hangi duyguları yansıttığını, sanatçının neyi bilerek veya bilmeyerek eserleri içerisinde işlediğini anlamak istemez misiniz? Bunun için vermiş olduğumuz Beden Dili Eğitimi veya Kişilik Tipleri ve Eneagram Eğitimi almanız faydalı olabilmektedir.
Bu eğitimler haricinde de meslek edindirmeye yönelik eğitimleri ve daha farklı kategorilerdeki pek çok eğitimi almak mümkün olmaktadır. Eğitimlerin satın alındıktan sonra yalnızca online bir ağ bağlantısı gerektiriyor olması da büyük bir artı yöndür. Bu sayede yolculukta harcayacağınız vakti eğitimlerinizi izleyerek geçirebilir ve eğitimlerinizi hızlı bir şekilde tamamladıktan sonra bitirme sınavınızı tamamlayarak sertifika sahibi olabilirsiniz.
İstanbul’da Muhakkak Gezilmesi Gereken Semtler
İstanbul hem tarihi hem de kültürel güzellikleri ile öne çıkan bir şehir olarak bilinmektedir. Son derece gelişmiş olan şehir içerisinde muhakkak gezilmesi gereken bazı semtler bulunmaktadır. Elbette ki şehrin tamamı gezilmeye değer ve son derece güzel olsa da bu semtlerin en çok gezilen ve muhakkak gezilmesi gereken yerler olduğu bilinen bir gerçektir.
Öncelikli olarak İstanbul'daki tarihi sokakların ve meydanların gezilmesi oldukça faydalı olacaktır. Buna bağlı olarak da Taksim, Beşiktaş, Ortaköy, Sultanahmet, Fatih, Kuzguncuk, Balat, Bakırköy Kadıköy, Üsküdar semtlerinin muhakkak gezilmesi gerektiği söyleniyor. Bu semtler içerisinde farklı pek çok müzeye ve tarihi eserlerin sergilendiği ya da modern sanat sergilerinin gerçekleştirildiği mekanlara rastlamak mümkün oluyor.
Şehri ilk kez gezen kişiler için bu semtlerin gezilmesi son derece faydalı oluyor. Hem şehri ve şehirdeki kültürü anlayabilmek adına hem de şehrin temposuna ayak uydurabilmek adına bu semtlerin gezilmesi büyük katkı sağlıyor. Genel kültür anlamında da bu geziler sonucunda pek çok bilgiye ulaşılabiliyor. Çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı, sorusunun cevabı araştırılırken bu semtleri gezerken vermiş olduğumuz eğitimleri izleyen kişiler sayesinde hem çok gezenin hem de çok araştıranın bilmeye en yakın olan kişilerin olduğu anlaşılıyor.
İstanbul'un farklı semtlerine gezi gerçekleştirirken yolculuk sürecini eğitim alarak faydalı bir şekilde geçirmek de mümkün oluyor. Bu gibi durumlarda Eğitim Kutusu tercih edilerek güncel ve son derece faydalı eğitim programlarına dahil olmak mümkün oluyor. İstenilen konu ve alan üzerine veya iş yönelimine bağlı olarak farklı kategorilerden eğitimlerin tercih edilmesi kişilerin inisiyatifine bırakılıyor. Satın alma işlemleri gerçekleştirildikten sonra bu eğitimlerin istenilen mekânda ve zaman aralığında alınabildiği görülüyor.
Gezerken öğrenmek isteyen kişilerin yolculuk süreçlerini bu eğitimleri alarak geçirmesi büyük bir avantaj oluyor. Genel kültürünü genişletmeyi hedefleyen kişilerin bu sayede farklı alanlardaki bilgi dağarcıklarını da geliştirme imkanları bulunuyor. Bu gelişim sonucunda alınmış eğitime dair bir sertifika edinme imkanının bulunması da son derece faydalı oluyor.
Siz de hem gezmek hem de gelişim göstermek istiyorsanız, dilediğiniz kategorideki eğitimi satın alarak ömür boyu kullanım hakkında sahip olabilirsiniz. Bu eğitimler sonucunda sertifikanızı alarak hem özgeçmişinizi hem de bilgi alanınızı zenginleştirebilirsiniz.
0 Yorum
Yorum Yapın