Günden güne artış gösteren yapay zeka uygulamalarını hepimiz görüyoruz.
Günden güne artış gösteren yapay zeka uygulamalarını hepimiz görüyoruz. Bazen okuduğumuz bir reklam metninde dahi yapay zekanın izleri bulunuyor. Peki, bu denli popülerleşen bu oluşumu, hayatımızın her alanına uyarlamamız mümkün mü?
Aklın ötesinde bir buluş olarak düşünülebilecek yapay zeka, bir insan beyninin işleme şeklini taklit ederek çalışır. Mucizevi görülen düşünce sistemlerinin, robotlara aktarımının bu denli başarılı oluşu ile farklı pek çok alanda da yapay zeka sistemleri geliştirilmiştir.
Günümüzde bir yazının yazılmasından, bir videonun editlenmesine kadar pek çok iş yapay zeka programları sayesinde yapılabilmektedir. Bu yazımızda biz de hayatınızı kolaylaştıracak yapay zeka uygulamalarına değineceğiz. Gelin birlikte bakalım!
Özellikle son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri olan ChatGPT, yapay zeka tabanlı bir yazarlık uygulaması olarak öne çıkıyor. Özellikle de yeni nesil makale yazarlarının mesleğini tehdit ettiği düşünülen bu uygulama her geçen gün daha da sık kullanılıyor. Kısa sürede içerik oluşturmakta ChatGPT son derece yardımcı oluyor.
Temel tanıtım ve site dışı yazılarda bu sistemin kullanılması işleri bir hayli kolaylaştırsa da SEO uyumluluğu açısından yazıların spin olarak algılanabildiği görülüyor. Bu nedenle SEO uyumlu içerik oluşturulması noktasında hâlâ yazarlara duyulan ihtiyaç büyük. Yine de tüm öğrencilerin özellikle de ödev dönemlerinde yüzlerini güldürecek bu programdan büyük bir mutlulukla faydalandığını söyleyebiliriz.
Sesli olan tüm içerikleri yazılı hâle getiren bu uygulama sayesinde siz de almış olduğunuz ses kayıtlarını dinleyip birebir yazmak zorunda kalmayacaksınız! Özellikle de ders kayıtlarını yazıya dökmenin öğrenciler için bir çile hâline geldiğini hemen hepimiz biliyoruz. Bu uygulama sayesinde yapay zeka araçlarının arka plan seslerini dahil ayrıştırıp yazıya dökme noktasında da bizlere önemli fayda sağladığını görebiliyoruz.
VoicePen AI kullanmak için tek yapmanız gereken programda bir üyelik oluşturmak. Üyeliği oluşturduktan sonra ilgili ses dosyalarını programa yüklediğinizde otomatik olarak sesinizin metne dönüştüğünü görebileceksiniz.
Bilgisayarınızla stüdyo kalitesinde sesler kaydedebileceğinizi biliyor muydunuz? Podcastle ile bu son derece kolay! Yapay zekâ gelişimi ile her geçen gün hepimizi şaşırtırken işlerimizi bir hayli kolaylaştıracak pek çok imkanı da bizlere sunuyor. bu noktada en iyi yapay zeka teknolojisi örneklerinden birisi de Podcastle.
Bilgisayarınız aracılığıyla vakitten ve aynı zamanda masraftan tasarruf etmenizi sağlayacak yapay zeka destekli bu programla ses kaydetmek son derece kolay olacak!
Sosyal medyada paylaşacağınız bir postta arka planda duran bir nesneyi kaldırmak istiyorsunuz diyelim. Bunu nasıl yapacağım, sorusunun cevabı işte Cleanup! görsellerdeki istenmeyen nesneleri kaldırmaya yardımcı olan bu program, temelde yapay zekayı kullanıyor. Programda silmek istediğiniz nesnenin üstünü çizmeniz yeterli oluyor.
Bir görselde istenmeyen herhangi bir noktayı, kişiyi, eşyayı silmek gibi bir özelliğe sahip olan Cleanup da en sık kullanılan yapay zeka programları içerisinde yerini alıyor.
En uzun içerikler de dahil olmak üzere çeşitli içerikleri kısaltmaya yarayan bu program, ayrıca kullanıcıların görsel yolla vermek istedikleri mesajları vermelerine olanak tanıyor. Bu uygulamayı kullanan kişiler kısa videolar ve görüntüler oluşturmak için büyük bir vakit kaybı yaşamıyor.
Sohbet robotundan makale yazarlığına farklı pek çok alanda yapay zekanın izleri görülüyor. Bu izler ise akıllara insan gücüne duyulan ihtiyacın ne denli azalacağı sorusunu getiriyor. Bu noktada Yapay zekanın gelişimini umut verici ve inovatif görenlerin yanı sıra bunun bir felakete dönüşeceğini düşünen kişilere de rastlanıyor. Bu tartışma uzun süre süreceği düşünülen bir konu olarak öne çıkıyor.
0 Yorum
Yorum Yapın