Geleneksel ve Modern Eğitim Arasındaki Fark
Çoğumuz geleneksel eğitim ve modern eğitim kavramlarını duymuşuzdur. Peki, geleneksel ve modern eğitim modelleri arasındaki fark nedir?
Pek çoğumuz geleneksel eğitim ve modern eğitim kavramlarını duymuşuzdur. Günümüzde bu kavramlar arasında önemli bir ayrım olduğu da bilinen bir durumdur. Özellikle kıyaslanan bu eğitim modellerinin arasındaki farklar ve eğitim modellerinin sağlamış olduğu avantajlar da sıklıkla merak edilmektedir. Peki, geleneksel ve modern eğitim modelleri arasındaki farklar nelerdir?
Özellikle pandemi ile birlikte eğitimde dijitalleşme ve online eğitim süreçlerini daha etkili bir şekilde sürdürme döneminin başlangıcı yapılmıştı. Yoğun bir şekilde yapılan online eğitime geçiş durumunun sonrasında pandemi bitmiş olsa da bu eğitim modelinin pek çok kurum ve öğrenci tarafından tercih edilmeye devam ettiği görüldü. Buna bağlı olarak da pek çok kişi geleneksel eğitim modeli yerine modern yöntemleri tercih ederek eğitimlerini almaya ve eğitim vermeye devam etti.
Günümüzde farklı pek çok alanda eğitim içerikleri üretiliyor olsa da eğitim içeriklerinin nasıl sunulduğu konusu da ayrıca önem arz etmekte. Bu noktada ise geleneksel eğitim modeli ve modern eğitim modeli arasındaki farkları tespit etmek faydalı olmakta.
Geleneksel eğitim modeli ile modern eğitimi karşılaştırdığımızda şu farkları görmemiz mümkündür:
- • Geleneksel yani dersliklerde verilmekte olan, yüz yüze eğitim metodunda vakit ve enerji kaybı riski çok daha yüksektir. Online eğitimlerde herhangi bir ortamda bulunma ve derse yetişme zorunluluğu bulunmadığı için, kişilerin konfor alanları dahilinde de eğitimlerine katılması mümkündür.
- • Geleneksel eğitim modelinde genellikle ekstra masraflar da katılımcıyı zorlayabilmektedir. Online eğitim modelinde ise eğitimin ücretini ödeyerek içeriğe ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu noktada da modern eğitim modelinin tasarruf açısından daha avantajlı olduğu görülebilmektedir.
- • Geleneksel eğitim modelinde kişilerin uyması gereken topluluk kurallarının bulunması da rahatsız edici etkenler arasında yer alabilir. Elbette ki topluluk kurallarına her daim uyulmalıdır, fakat online eğitimlerde kişilerin kendi istedikleri şekilde çalışma alanlarını yönetebilmeleri mümkün olacağı için büyük bir avantaj elde edilmesi de mümkün olmaktadır.
Geleneksel Eğitim Modeli Nasıl İşler?
Geleneksel eğitim modeli, hepimizin bildiği eski tip dersliklerde işlenen eğitimlerden oluşmaktadır. Örgün olarak da adlandırabileceğimiz bu eğitim modelinde; belirli bir zaman aralığında bir derslikte bulunma zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun aksine online eğitim metodunda herhangi bir yerde bulunma zorunluluğu olmadan eğitime katılım sağlamak mümkündür.
Geleneksel eğitim modeli içerisinde ders almakta olan kişilerin bu sistem içerisinde devamlı bir dersliğe gidip gelme durumuna maruz kaldığı görülmektedir. Dersin işlendiği alana ulaşım, yolda geçen süre ve yaşanan enerji kaybı gibi etkenler de haliyle geleneksel eğitim modelinin günümüzde çok daha zorlu bir sistem olarak algılanmasına neden olmuştur.
Online Eğitim Modelinden Nasıl Daha Fazla Verim Alınır?
Online eğitim modelinin günümüzde bu denli yaygınlaşması ile birlikte bu metotla eğitim alan kişilerin sayısı da artış gösterdi. Pandemi döneminde yükseköğretim kurumlarının faydalandığı bu eğitim metodunun günümüzde pek çok eğitim kurumu ve kurs tarafından da kullanıldığı görülmektedir. Online eğitimin bu denli sık kullanılmasının yanında kişilerin merak ettikleri konulardan bir tanesi de bu eğitim modelinden nasıl daha fazla verim alınabileceğidir.
Online eğitim metodunu uygulayan eğitim kuruluşlarında öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kurumun güvenilirliği, eğitim kalitesi, eğitim sonunda verilen belgelerin geçerliliği gibi noktalar online eğitim metodundan daha fazla verim almanıza katkı sağlayacaktır. Bu nedene bağlı olarak da yapmanız gereken en önemli şey öncelikle eğitim kurumu hakkında detaylıca bir araştırma ve inceleme yapmaktır.
Kurumu yeterince inceledikten sonra kişisel sebeplerden kaynaklı verim düşüklüğünü ortadan kaldırabilmek için kişisel yaşantınız içerisindeki dikkat dağıtıcı unsurları göz önünden geçirmeniz gerekir. Bu noktada stres, tükenmişlik gibi psikolojik ve mental etkiler de veriminizi düşürebilmektedir. Bu noktalar ile ilgili eğitimler alarak veriminizi artırmanız ve online eğitimden daha fazla verim almanız da mümkündür.
Eğitim sürecinizden nasıl daha fazla verim alabileceğinizi kavramak adına ayrıca zaman yönetimini doğru bir şekilde yapmak da etkili olmaktadır. Bu noktada da zamanınızı daha etkili bir şekilde kullanabilmenize yardımcı olacak Zaman Yönetimi Eğitimi’mizi alabilirsiniz.
Online Eğitimle Sertifika Sahibi Olmak
Online eğitimin yani modern eğitim metodunun sağlamış olduğu pek çok avantajın yanında bir de sertifika edinmek gibi ayrıca bir katkısı da olabilmektedir. Kişilerin güvenilir ve geçerliliği bulunan sertifikalar vermekte olan kurumlardan eğitim alması hâlinde eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifika edinme fırsatı bulunur.
Bakıldığında sertifika alınabilecek pek çok alan olduğu görülmektedir. Özellikle de meslek edinmenize yardımcı olacak şu sertifikalara bir göz atmak sizler için son derece faydalı olacaktır:
- • Tıbbi Sekreterlik (Hasta Kabul Danışmanlığı)
- • Hasta ve Yaşlı Bakımı Uzmanlığı
- • Bilgisayar İşletmenliği
- • Diş Hekimliği Asistanlığı
- • Seslendirme Sanatçılığı
- • Baristalık
- • Eczane Yardımcılığı
- • Emlak Danışmanlığı
- • Doktor Asistanlığı
- • Aşçılık
Bunların yanı sıra size her alanda katkı sağlayabilecek olan Excel Eğitimi, Diksiyon Eğitimi gibi içeriklerimize de göz atabilirsiniz. Siz de durmayın ve eğitimlerinizi Eğitim Kutusu'ndan alarak geçerliliğe sahip sertifikalarınız ile farkınızı ortaya koyma fırsatı edinin!
0 Yorum
Yorum Yapın