E-Ticaret
  • Demir Aylanç
  • 0 Yorum
  • 13 Temmuz 2022
  • 388

E-Ticaret

E-ticaretin gelişiminin hızlı olması ve geleneksel yöntemlerin e-ticaret ile değiştirilmesi, akıllarda e-ticaret nedir, sorusunun oluşmasına neden oluyor.


Eski satış ve ticaret yöntemlerinin aksine günümüzde dijital pazarların çok daha fazla önem kazandığı ve dijital kanalların satış üzerine çok daha sık kullanılmaya başlandığı biliniyor. E-ticaretin gelişiminin bu denli hızlı olması ve geleneksel yöntemlerin aniden e-ticaret ile değiştirilmesi, akıllarda e-ticaret nedir, sorusunun oluşmasına neden oluyor. Peki, e-ticaret nedir?

E-ticaret, kişilerin dijital kanallar üzerinden satış ve ticari diğer işlemlerini gerçekleştirmelerine imkân tanıyan bir çalışma ortamı ve pazarlama sektörü olarak öne çıkıyor. E-ticaret anlayışının günümüzde farklı sektörler ve alanlar dahilinde aktif bir şekilde sürdürüldüğü ve devamlı güncellenerek pazarın genişletildiği de bilinen bir gerçek. 

E-ticaret sayesinde ek gelir elde etmek, uzun vadede kazanç sağlamak ve büyük kâr oranları elde ederek iş hayatı içerisinde ilerlemek mümkündür. Yeni nesil iş ve ticaret modeli olan e-ticaret, online kanallar aracılığıyla alışveriş ve çeşitli ticari işlemlerin yürütülmesine olanak sağlıyor. Üstelik geleneksel pazar ve ticaret yöntemlerine kıyasla dijital sürecin çok daha rahat takip edilebilir ve hızlı olması da günümüzde çok fazla kişinin bu ticaret yöntemine yönelmesini sağlıyor. 


E-Ticaret Nedir?

E-ticaret, dijital kanallar üzerinden kişilerin çeşitli ticari işlemlerini gerçekleştirmesine olanak sağlayan platformlara veya web sitelerine deniyor. Elektronik ticaret veya internet üzerinden gerçekleştirilen online ticaret olarak adlandırılan bu ticaret yönteminin, günümüzde sıkı bir takipçi ve kullanıcı kitlesi de bulunuyor. 

Hem ticaret yapmak hem de ticareti yapılan ürünleri takip edip satın almak noktasında, çalışan-müşteri dinamiği bu dijital ortamda da sıkı bir şekilde korunuyor. Hizmet alım ve satım işlemlerini teknolojik kanallar sayesinde kolaylıkla sürdürebiliyor olmak da önemli artı yönler arasında yer alıyor.  


E-Ticaret Ne İşe Yarar?

E-ticaret sayesinde kişilerin online kanallar üzerinden çeşitli ticaret işlemlerini gerçekleştirmesi ve aynı zamanda piyasa incelemesi gerçekleştirmesi mümkün oluyor. Aktif ve açık pazar alanı sayesinde kişilerin e-ticaret yapması ve bu ticaret üzerinden satıcı taraf olarak kâr elde etmesi mümkün olmaktadır. Üstelik pazar alanının genişliği ve çeşitliliği sayesinde her kitleye ve kişiye hitap edebilecek içeriklerin bulunması mümkün.

E-ticaret, temel mantığı incelendiğinde geleneksel ticaret yöntemlerinin aksine kişilerin kolaylıkla ürünlere yahut hizmetlere erişmesine imkan tanıyan bir platform mantığını ortaya koyuyor. E-ticaret yöntemleri sayesinde çok daha fazla kanala ulaşım sağlamak ve irtibat hâlinde kalarak iş yürütmek de mümkün oluyor. 

Geleneksel yöntemler baz alınarak incelendiğinde açık bir dükkanın veya kurumun tek yönlü ve keşfedilmeyi bekleyen hizmetinin online kanallar üzerinden yayınlandığını bir düşünün. Çok daha fazla kişiye ulaşım sağlayarak ürün veya hizmet satma oranını arttırmak son derece kolay bir hâle gelirdi öyle değil mi?

Eski düşünce kalıplarının aksine online kanallar üzerinde bulunan insanların da satın almaya veya hizmetlerden yararlanmaya eğilimli olması da online kanallar üzerinden ticaretin canlanmasını sağlamıştır. Özelikle pandemi süreci içerisinde e-ticaret kanallarının çok daha fazla büyümesi ve canlanması da süreçlerin online kanallar üzerinden sürdürülmesinde etkin olmuştur. 


E-Ticaretin Avantajları Nedir?

E-ticaretin sağlamış olduğu pek çok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • • Dünya perakende satışlarının yaklaşık %20 oranında online kanallar üzerinden sürdürülmesi bekleniyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi hâlinde dünyanın gelir kaynaklarının ve döner sermayenin büyük bir kısmı e-ticaret üzerinden elde edileceği tahmin ediliyor. Son derece kârlı ve büyük bir iş olması beklenen e-ticarete yatırım yapan kişilerin uzun vadede kâr oranlarını katlaması da mümkün görünüyor. 
  • • Online alışveriş sistemlerinin yaygınlaşması sonrasında dijitale uyum sağlamak ve güncel kalmak da satış politikası bakımından büyük avantaj sağlıyor. 
  • • E-ticaret sayesinde daha hızlı ve kolay bir şekilde ürünlere ulaşarak ürün veya hizmet alım-satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. 
  • • Alışveriş çılgınlığının artması ve tüketim oranının artması gibi etkilere bağlı olarak e-ticaretin çok daha fazla gelişim göstermesi ve yukarı yönlü bir grafik çizmesi bekleniyor. 
  • • E-ticaret sistemleri sayesinde maliyetlerinizi düşürmeniz ve giderlerinizi en aza indirmeniz de mümkün oluyor. 
  • • Kişiselleştirilme sağlanabiliyor olması sayesinde e-ticaret sisteminde müşteri deneyimini iyileştirmek de mümkün oluyor. 
  • • E-ticaret sayesinde tek bir bölge veya konuma bağlı kalmadan dünyaya açılmak ve farklı lokasyonlara rahatlıkla temas edebilmek de mümkün. 

Siz de e-ticaret sistemlerine atılmak ve bu avantajlı ticari dünya içerisinde yer almak istiyorsanız Genişletilmiş Dijital Pazarlama Eğitimi’mizi tercih edebilir ve bu alana dair daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra Canlı Online Dijital Çağda Stratejik Düşünme Eğitimi’mizden de faydalanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Dijital dünya içerisinden elde edebileceğiniz kârı bir düşünün. 2023’e kadar daha da büyümesi ve dünyanın genel gelir kaynağının neredeyse dörtte birini kaplaması beklenen online kanallar üzerinde siz de ticaret yapabilirsiniz! Geç kaldım diye üzülmeyin ve hemen harekete geçip eğitimlerimizi alarak sizler de dijital marketing hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olun. Üstelik eğitimlerimiz sonrasında sertifika edinerek alandaki yetkinliğinizi kanıtlamanız da mümkün! Siz de eğitimlerimizi alın ve fırsatları kaçırmayın!

Sosyal Medyada Paylaşın

0 Yorum

Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için oturum açmanız gerekmektedir.