3D Blender ile Animasyon Yapmak
Günümüzde animasyon içeriklerin dikkatleri üzerinde topladığını görebilmek mümkün. Peki, 3d Blender üzerinden nasıl animasyon yapılır?
Günümüzde animasyon içeriklerin dikkatleri üzerinde topladığını görebilmek mümkün. Pek çok kişinin reklamlarında, tanıtımlarında ve daha farklı pek çok alanda animasyon içerikleri kullandığı görülmekte. Özellikle de eğitim alanında animasyon eğitimlere de yönelindiğini görebiliyoruz. Peki, 3d Blender üzerinden nasıl animasyon yapılır?
Bu uygulama üzerinden kolay bir şekilde animasyon yapabilmek için öncelikle doğrudan program üzerine kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bu noktada yardımcı eğitimlerden, kurslardan faydalanabilirsiniz.
3D Blender Hangi Alanlarda Kullanılır?
3D Blender'ı daha etkili kullanmak için genel kısayol tuşlarını kullanmak da faydalı olabilmektedir. Özellikle de klavyelerde kullandığımız pek çok kısayol tuşunu 3D blender içerisinde de kullanabiliyor olmamız uygulamanın bize sağlamış olduğu kolaylıklardandır.
Grafik tasarım alanında büyük önemi bulunandır sayesinde animasyonlar, modellemeler yapabilmek mümkün olmasıdır. Programın aktif bir şekilde kullanmanız halinde en kolaylığı kazanarak kendiniz geliştirmeniz çok daha mümkün olacaktır.
3D Blender Kullanma Adımları
Bu uygulamayı kullanabilmek için alınabilecek pek çok eğitim bulunmaktadır. Özellikle de animasyon, modelleme gibi alanlarda bu uygulamanın kullanabildiği görülmektedir. Mimarlık, grafik tasarım gibi farklı iş kollarında da bu uygulamanın kullanımına sık sık rastlanır.
Projelerin net bir şekilde yansıtabilmek ve modellemeler sayesinde görünür kılabilmek için kullanılacak bu uygulamanın kısayollarını bilmek önemlidir. Kullanırken kullanım kolaylığı sağlaması amacıyla kısa yolları öğrenmek gerekir.
3D blender içerisinde kullanılabilecek bazı ipuçları bulunmaktadır. Bu ipuçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Fare ile çeşitli panelleri açmak ve kapatmak için panele fare ile yaklaşık A tuşunu kullanabilirsiniz.
- Ekran üzerinde 3B imlecini görememeniz halinde Shift+C ile imlecin orijin noktasına gelmesini sağlayabilir ve bu sayede görünürlüğü mümkün kılabiliriz.
- Uygulama içerisinde beliren pembe çizgiler loopcut yapılabildiğini göstermektedir. Burada pembe noktaya bir kere basmak ve daha sonrasında fare ile serbest olarak yüzeyi kesmek mümkün olmaktadır. Sonucunda düzgün bir kesim elde edilebilir.
- Sayısal veri girmekte olduğunuz metin kutularının içerisinde matematiksel bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Burada işlemleri gerçekleştirdikten sonra sonucu kendisi hesaplayacaktır.
- Uygulama içerisinde yaptığınız modellemede render çıkış alırken ne senin takarıp siyah bölgeler görüntülüyorsanız bu muhtemelen yüzlerin yönünde bir sorun olduğunu göstermektedir. Bunu gidermek için düzenleme durumuna gelip Ctrl+N tuşlarına basmanız ve daha sonrasında T ile açılan paneli arasında tıklayarak A ile tümünü seçip ve yardımcı menüsünden Flip Normals seçimini yapmanız gerekmektedir.
Daha fazla ipucu öğrenmek ve uygulama hakkında çok daha kapsamlı bilgi sahibi olmak istiyorsanız siz de 3D Blender Eğitimi'mizi alabilirsiniz.
0 Yorum
Yorum Yapın