2023 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
  • Büşra Gürel
  • 0 Yorum
  • 21 Temmuz 2023
  • 161

2023 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sonuçları genellikle sınavın üzerinden yaklaşık bir ay sonra açıklanır. Bu süre, sınavın yapısına ve ÖSYM'nin diğer sınavlarla ilişkili yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.


2023 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2023 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) açıklanması artık an meselesi. ÖSYM tarafından 16 Temmuz Pazar günü düzenlenen DGS 2023'e toplam 464 bin 281 aday katıldı.

DGS sınavından hangi konuda toplam kaç soru çıktı? DGS'de 50 sözel, 50 sayısal olmak üzere toplam 100 soru sorulmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan sınavın sonuçları tercih aşamasının başladığının sinyalini veriyor. Yerleştirmelerde adayların DGS sonuçları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları dikkate alınır. Peki 2023 DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir? Kimler Girebilir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), önlisans mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. DGS genellikle yaz aylarında yapılmaktadır. Burada asıl önemli olan ise DGS ne zaman? DGS ne zaman açıklanıyor?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Türkiye'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen bir sınavdır. Sayısal ve sözel bölümlere göre sınav hazırlanır ve buna göre konuları ve soru dağılımına dikkat edilir.

DGS'ye girebilmek için aşağıdaki şartları taşımanız gerekmektedir:

  • Meslek yüksekokulu (MYO) veya açıköğretim ön lisans programından mezun olmak. Yani ön lisans (2 yıllık yükseköğretim) seviyesinde bir programı tamamlamış olmanız gerekmektedir.

  • DGS sınavına başvuru yapmadan mezun olmuş olmalısınız. Sınav başvurusu yaparken ÖSYM tarafından belirtilen diğer şartları taşımanız gerekmektedir. Bunlar genellikle başvuru tarihleri, ücretler ve belge gereksinimleri gibi konuları içerir.

DGS'ye girebilecek kişiler genellikle belirli bir meslek dalında ön lisans eğitimi almış kişilerdir. Ancak her ön lisans programından mezun olan kişi, herhangi bir lisans programına geçiş yapamaz. ÖSYM'nin belirlediği kurallara göre, belirli ön lisans programlarından mezun olan kişiler sadece belirli lisans programlarına geçiş yapabilirler. Bu bilgilere DGS kılavuzunda yer verilir.

Bu yazımızda, DGS başvuruları ne zaman? Dgs çıkmış sorular, dgs tercih sonuçları, dgs puan hesaplama, dgs soruları, dgs konuları hakkında size bilgi sunacağız. Peki 2023 yılında dgs ne zaman açıklanacak? DGS geç başvuruları ne zaman yapılacak?

DGS SONUÇLARI 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS başvuru tarihi ya da dgs 2023 ne zaman? DGS başvuruları 2023 yılında 29 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılmıştır. 2023 DGS geç başvuru tarihleri 5 haziran gecesi gerçekleşmiştir. DGS sınav ücreti 2023 270 türk lirası olarak belirlenmiştir.

DGS sınavı ne zaman? Adaylar DGS başvurularının ardından 16 Temmuz Pazar günü sınavlara girdi ve DGS sonuçlarını merakla bekliyorlar.

DGS ne zaman açıklanır? ya da DGS açıklandı mı?

DGS sonuçları genellikle sınavın üzerinden yaklaşık bir ay sonra açıklanır. Bu süre, sınavın yapısına ve ÖSYM'nin diğer sınavlarla ilişkili yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Her sene belirlenen bir takvime göre ilan edilir ve adaylar, sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebilirler.

DGS TERCİHLERİ 2023 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra, tercih süreci başlar. Tercihler genellikle sonuçların açıklanmasından kısa bir süre sonra yapılır ve ÖSYM'nin belirlediği tarihler arasında gerçekleşir. DGS tercih süreci hakkında ayrıntılı bilgi almak için ÖSYM'nin DGS Tercih Kılavuzunu incelemeniz önerilir. Peki dgs ek tercihleri ne zaman?

DGS sonuçlarının yanı sıra, adayların tercih edecekleri DGS taban puanları önemlidir.

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlar. İşte DGS tercihlerinin nasıl yapılacağına dair bir rehber:

  • DGS Tercih Kılavuzu: Tercih süreci başlamadan önce, ÖSYM tarafından DGS ek Tercih Kılavuzu yayımlanır. Bu kılavuzu dikkatlice incelemek, doğru tercihler yapmanıza yardımcı olacaktır.

  • Tercih Listesi Oluşturma: Tercihlerinizi yaparken, ÖSYM'nin belirlediği sayıda (genellikle 30) programı tercih edebilirsiniz. Tercihlerinizi, istediğiniz programları öncelik sırasına göre yapmalısınız. İlk tercihiniz en çok istediğiniz, son tercihiniz ise en az istediğiniz program olmalıdır.

  • Tercihlerin ÖSYM'ye Bildirilmesi: Tercihlerinizi belirledikten sonra, tercihlerinizi ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapmanız gerekmektedir. Adaylar tercihlerini bireysel olarak yapabilir. Tercihlerinizi gireceğiniz alan, tercih süresi boyunca açık olacaktır.

  • Tercihlerin Onaylanması: Tercihlerinizi girdikten ve kontrol ettikten sonra, onaylamanız gerekmektedir. Tercihlerinizi onayladıktan sonra değiştirme şansınız olmayacağını unutmayın.

  • Sonuçların Beklenmesi: Tercih sürecinin bitiminden sonra, tercihleriniz ÖSYM tarafından değerlendirilir ve yerleştirme sonuçları açıklanır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden duyurulur ve yerleştiğiniz programı buradan öğrenebilirsiniz. B

DGS tercih süreci, öğrencilerin gelecekteki kariyer yollarını belirleyecek önemli bir süreçtir. Bu nedenle tercihlerinizi yaparken dikkatli olmanız ve iyi bir araştırma yapmanız önemlidir. Tercih sürecinde karşılaştığınız sorunlarda veya merak ettiğiniz konularda ÖSYM ile iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın

0 Yorum

Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için oturum açmanız gerekmektedir.

Sizlere Öneriyoruz

Bu blog yazısını okuyanlar aşağıdaki eğitimleri tercih ettiler!